Değil Hakkında Gerçekler bilinen yangın kapısı

Wiki Article

Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa dahi yalnızca hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik amerikan bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Yangın merdivenlerinin kifayetli makroliğe ve tavan yüksekliğine ehil olması önemlidir. Umumiyetle, bir yangın merdiveni en azca 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da usturuplu boyutlarda olmalıdır.

Örneğin, yangın merdiveni baplarının mukannen bir şule dayanımı süresine malik olması yahut yangın sırasında duman geçişini engellemesi gibi standartlara mütenasip olmaları gerekmektedir.

Yangınlar hızla yayılabilir ve insanların hızlı bir şekilde binayı terk etmelerini çatı bağırsaki yangın merdivenleri, insanların binadan emniyetli bir şekilde çıkmalarını sağlar ve evgin gidişat tahliyesini kolaylaştırır.

Dolgular ile kapı açıkluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda basitçe açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Malzeme: Yangın kapılarında umumiyetle çelik veya bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz dirençlidir.

Yangın bapları, yangın emniyetliği midein ciddi öneme malik olan yapısal unsurlardır. Müstacel durumlarda güvenli bir kaçış hazırlamak için tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine yangın kapısı yardımcı olur. Yangın kapıları ekseri yangın dayanımı etkili malzemelerden yapılmıştır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.

Umumi amacı insanların binayı zarar gıyaben ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri konum alır.

Yangın çabucak insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi bağırsakin yangın bapsı son aşama nazik bir öneme sahiptir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; defa adetsı 4’ü geçmeyen ve seans yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde taban olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Kapısı kötü sızdırmaz özelliğe sahip olması zımnında yangın simultane insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Bu kapılar dışarıya harbi ve kolayca açılabilen örgüya sahiptir.

Bu nedenle daha yüce bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında kayırma sağlamlamaz ve bu nedenle henüz düşüt bir fiyata sahiptir.

Ancak dundaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda hiç yangın çıkışı ve yangın merdiveni strüktürlması mecburi olarak ikrar edilmektedir.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele aldatmaınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu üzere kriterlerin bile ziyadesiyle önemle takip edilmesi gerekmektedir.

Report this wiki page